آسفالت جاده پلهرو- سد ایوشان - چمچیت-بیشه کلید رونق صنعت گردشگری لرستان است
دکتر اسفندیار خدایی
آسفالت جاده شنی سد ایوشان-چمچیت-بیشه، موجب میشود که مسیر کنونی خرمآباد- بیشه از بنبست خارج شود و دسترسی به دهها جاذبه گردشگری استان ممکن گردد. نقشه بالا را ببینید. (فقط مسیر قرمز رنگ داخل نفشه هماکنون شنی است و باید آسفالت شود تا دسترسی به دهها جاذبه گردشگری لرستان ممکن شود)
برخی جاذبههای گردشگری این مسیر: جنگلهای انبوه منطقه، رودخانههای سزار و گهررود، کوههای قارون و ازگن و پریز، تالاب ازگن، آبشارهای آبگرمه، چشمه وقت ساعت، غار منو، سد ایوشان، آبشار بیشه و دسترسی به دریاچه گهر از مسیر چمچیت به و امامزاده پیرعبدالله و درهنگاه و دهها جاذبه دیگر منطقه
توضیح اینکه هماکنون جاده پلهرو به سد ایوشان آسفالت است و مسیر سد ایوشان به چمچیت و آبشار بیشه شنکوبی و آماده آسفالت میباشد. فاصله پلهرو تا سد ایوشان ده دقیقه و فاصله سد ایوشان تا چمچیت پنجاه دقیقه در جاده خاکی است و فاصله چمچیت تا آبشار بیشه نیز حدود نیم ساعت است. در صورتی که مسیر آسفالت شود، این زمان نصف خواهد شد. جاده تمام این مسیر آماده است و فقط باید اسفالت بشود.
احداث این جاده موجب میشود که گردشگرانی که از خرمآباد به بیشه میآیند، بجای برگشت از همان مسیر، به سایر جاذبههای گردشگری منطقه دسترسی پیدا کنند. بدین ترتیب، جادهها نیز خلوتتر خواهتد شد و آمار تصادفات کاهش مییابد. ضمن آنکه مسیر دیکری برای دسترسی مرکز استان به دریاچه گهر و درهنیگاه و اشترانکوه ممکن میگردد.
آسفالت جاده شنی سد ایوشان-چمچیت-بیشه، مسیر کنونی خرمآباد-بیشه را از بنبست نجات میدهد و دسترسی به دهها جاذبه مثل غار منو، تالاب ازگن، چشمه ساعت، رودخانه گهررود، کوه قارون و پریز را ممکن می سازد
مهمترین و تنها نگرانی این طرح، احتمال تخریب محیط زیست بکر و جنگلها و حیات وحش این منطقه است که نباید نادیده گرفته شود.